Om

Livsstilshøjskolen

 

Læs om vores værdier, faciliteter, beliggenhed, hverdag

og vores sunde 50% økologiske køkken

 
_D4_3122.jpg
 

Livsstilshøjskolen Gudum

Solvejgs kald

Hvordan bliver man tilfreds med sig selv? Hvad styrer os og vores appetit på livet? Hvor er mit fodfæste? Hvordan holder jeg fast i de gode valg?

Den slags spørgsmål fyldte mere og mere i mine sidste år som folkeskolelærer. Jeg var ikke ked af mit arbejde, men heller ikke helt tilfreds. Heller ikke med mig selv. På hylderne i mit køkken fyldte bøger med slankekure nok en meter. Det var der en grund til. Jeg var utrolig god til at tabe mig - og til at tage lige så hurtigt på, når travlhed og hverdag igen tog overhånd.

Solvejg Krarup, Forstander og grundlægger

Solvejg Krarup, Forstander og grundlægger

 

De perfekte rammer

Jeg kørte i ring og kom ingen vegne. Indtil jeg fandt en højskole. Eller rettere: fik ideen til en højskole. Det sted, hvor sådan en som mig kunne tage hen og blive klogere - og gerne tyndere - i selskab med andre. Hvor jeg kunne hente viden og få vitaminer samtidig. En tidslomme. Et fællesskab. Et kraftcenter. Et fristed for ånd og krop. Det var værd at arbejde for! Så det gjorde jeg.

De fysiske rammer var oplagte - Gudum Plejehjem, hvor min far havde boet og min søster arbejdet, var til salg. Gode, gedigne 1950’er-bygninger midt i den smukkeste Limfjorden-natur og med offentlig transport lige til døren. (Og jeg fik det for en krone!)

De første kursister

Kloge venner gik med på ideen i 2005, og hen ad vejen fandt jeg flere kompetente folk, der tændte på udsigten til at stille deres viden og nærvær til rådighed på verdens allermest spændende sted; der hvor man tør flytte sig!

I 2007 bød vi første hold kursister velkommen. Det er stadig en daglig glæde at arbejde i et knudepunkt i livet, hvor folk finder sig selv og finder sammen. Hvor vi beriger hinanden på tværs af alder og får blik for hinandens værdier, uanset om der er perler i ørerne eller piercinger i øjenbrynet. Hvor både kursister og personale bliver klogere mennesker, når høj faglighed og erfaringer mødes og lyser et emne op fra mange sider.

 
_D4_3450.jpg
 
 

Vores sted er dit sted

Livsstilshøjskolen Gudum er et sted, vi kommer for vores egen skyld. For at være lidt i vores egen navle - og måske flytte på den. En lille verden i verden, hvor automatpiloten er sat ud af kraft. Et overskueligt sted med tid til at kigge indad - og til at finde lyst til at kigge ud og være med i fællesskabet og samfundet.

Livsstilshøjskolen er mit hjertebarn, og derfor er det en særlig glæde, når kursisterne, som kommer til huset, gør stedet til deres og byder ind med aktiviteter – gode ideer har vi altid plads til.

Livsstilshøjskolen Gudum har helt fra starten været tiltænkt dig, der forbedre noget i dit liv. Kom og gør den til din.

Solvejg Krarup
Forstander og grundlægger

 
 
Solvejg-underskrift.png
 
 
 
 
 

Værdigrundlag

Vi tror på, at mennesket, gennem erhvervelse af viden, færdigheder og personlig indsigt, er i stand til på ansvarlig vis at kunne definere, hvad der er et godt liv.

Vi tror på, at et forpligtende fællesskab giver optimale rammer for at udvikle den enkeltes personlighed.

En forudsætning for positiv personlig udvikling er, at man indgår i et fællesskab, hvor forståelse, ansvarlighed og omsorg for andre er vigtige værdier.

Vi tror på, at mennesket udvikler sig positivt og opnår livsglæde, når udgangspunktet i samvær og undervisning baserer sig på, at det er vigtigt at beskæftige sig med en fysisk, en intellektuel, en social, en åndelig og en følelsesmæssig dimension af menneskelivet.

ÅRSPLAN FOR 2019 / 2020 - SE HER

 
 
_D4_3270.jpg

Faciliteter

 

Hyggelige værelser, velassorteret fitnessrum, kreativt værksted, verdensomspændende internet, handicapvenlige indgange - vi har det hele - og du kan læse om det her.

 

Værelser

På Livsstilshøjskolen Gudum har alle eneværelse.

Vi har 58 værelser, hvoraf få af dem kan laves til dobbeltværelser. 24 af værelserne har eget badeværelse og resten har fælles badeværelser. Det vil sige, at 4 af værelserne deler et badeværelse.

Der er håndvask på alle værelser, der deler badeværelse. Skolen rummer maksimalt 58 kostelever og enkelte dagskursister.

Værelse med delevenligt bad og toilet

Værelse med delevenligt bad og toilet

Værelse med eget bad og toilet

Værelse med eget bad og toilet

Værelse med eget bad og toilet

Værelse med eget bad og toilet


_D4_3826.jpg

Fitnessrum

Skolen råder over et fuldt udstyret fitness rum med (næsten) alt, hvad hjertet kan begære af styrketrænings- og crossfit-maskiner, frie vægte over yogamåtter til spinningcykler, sjippetove og hula-hop-ringe.

Det giver dig mulighed for at træne varieret og på præcis den måde, du har behov for.

Forskelligt udstyr gør samtidig træningen mere sjov og varieret, og du får rutine med forskelligt udstyr, så du bedre kan træne på egen hånd, hjemme.


_D4_4811.jpg

Værksted

Kreativitet er noget, der nogen gange kan komme til en uden en plan.

Derfor holder vores kreative værksted da også åbent hele døgnet.

Her finder du (som regel) de materialer og det værktøj, du har brug for, når skabertrangen spontant kommer over dig.

Der arbejdes blandt meget andet med malerkunst, tegning, bogbinderkunst og blomsterdekoration. Kun fantasien sætter grænser.


Internet

Livstilshøjskolen tilbyder gratis trådløs internetforbindelse. Både i fællesbygningerne og på værelserne.

Handicapvenlig

Livsstilshøjskolen er for alle - også for dig, der er “mindre terrængående”. Vores bygninger er indrettet handicapvenligt. Der er for eksempel elevator i hovedbygningen og rampe til pavillonen, hvor de stille bevægelsesfag foregår.

 

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

 

Skoven

Livsstilshøjskolen Gudum ligger med Klosterhedens Statsskovdistrikt som nærmeste nabo mod syd. Plantagen er blandt Danmarks største og er et yndet mål for både lokale og turister. Skoven er ikke mindst populær blandt svampeplukkere i efterårssæsonen.

Skoven har et væld af seværdigheder, blandt andet Danmarks største bestand af bævere. Et væld af gå- og cykelruter giver mængder af muligheder for sport og motion.

Limfjorden

Livstilsshøjskolen ligger i landsbyen Gudum mellem Struer og Lemvig. Midt i noget af Danmarks kønneste natur med den blide Limfjord mod nord og med 25 kilometer til en af Veskystens mest besøgte og bedste badestrande ved høfte Q.

Fælles gå- og løbeture tager ofte udgangspunkt i Limfjorden, hvor vi også sanker østers, tang og krabber, som vi tilbereder som indslag i skolens sunde køkken.

Gudum

Livstilshøjskolen Gudum ligger i den lille provinsby Gudum ved Lemvig i Vestjylland.

Her er præcis lige så stille, trygt og rart som det lyder. Og så risler der et lille vandløb under hovedgaden, hvor bækørrederne i århundreder har levet deres uforstyrrede liv i læ af træerne langs.

Måske du allerede kan fornemme roen sænke sig over krop og sind? Ellers er du altid meget velkommen til at besøge os og opleve Gudum på egen krop.

 
 

 Hverdagen

 

En typisk Dagsrytme

Skemaet til højre giver dig en god fornemmelse af dagsrytmen på Livsstilshøjskolen Gudum. På en almindelig dag er der altid rig mulighed for at dyrke motion i løbet af dagen - både blid bevægelse eller træning, hvor pulsen stiger og musklerne styrkes og stimuleres til at forbrænde.

Køkkenet er et kapitel for sig. Det er grønt, farverigt og utrolig alsidigt. Bedre mad skal man lede længe efter.
— Anette, 74 år.

Mandag til torsdag er der altid en lærer på skolen om aftenen til kl.21.

Lærerne tager initiativ til fællesaktiviteter, hvis de fornemmer, at der er stemning for andet end individuel afslapning og hygge.

Skema

 
 
 

Vores køkken

Sund og lækker kost

Et team af dygtige køkkenpersonaler sørger for, at der konstant og døgnet rundt er lækker og sund mad i højskolens spisesal.

Maden tilberedes altid af friske, sunde - og i vidt omfang - økologiske råvarer (cirka 30 %). Kosten overholder Sundhedsstyrelsens anbefalinger og kodeordene er fedtfattigt, fiberrigt, råt og grønt. Indimellem supplere vi de indkøbte råvarer med mad vi selv sanker i naturen - for eksempel svampe, tang og krebsdyr.

Økologi

På Livsstilshøjskolen vil vi gerne bidrage til din og miljøets sundhed.

Derfor er cirka 30% af dit råvarer, der anvendes i højskolens køkken økologiske.

På den måde reducerer vi indtaget af de sprøjtegift-, medicin- og hormonrester, der er mistænkt for at skabe ubalance i menneskekroppen.

Vi bidrager samtidig til dyrevelfærd og miljø - det er vist det, man på nudansk kalder en win-win.

Special kost

Er der noget kost, du ikke tåler er det ikke et problem. Typisk er det gluten, mælkeprodukter, nødder, skaldyr eller visse grønsager. Men det kan også være andre ting.

Bare fortæl os, hvad du ikke spiser, eller helst spiser - så sørger vores dygtige køkkenpersonaler for, at der altid er et spændende udvalg af sund og lækker kost på menuen i højskolens spisesal, som du vil elske. Gerne forud for ankomst.

 
oeko-logo_bronze.png
 
 
_D4_3899.jpg