1-2 ugers kurser

Sommerkurser

 

kurser for sommeren 2020 er lige på trapperne :-)

 
_D4_4471.jpg

Sommerkurser

 

Livstilshøjskolen Gudum tilbyder et bredt udvalg af livsbekræftende sommerkurser af en uges varighed. Kurserne byder på både personlig og faglig udvikling samt et varmt og berigende socialt højskolesamvær. Den fantastiske natur - med ultrakort afstand til skov, strand og vand - er selvfølgelig altid en del af pakken. Pluk fra buketten af fag nedenunder, og book et velgørende afbræk fra hverdagen - for livet.

 

Seniordans%252Bforside%252BHel.jpg

Seniordans og højskole

uge 27
30. juni - 6. juli 2019
_____________
SOMMERKURSET ER AFHOLDT

Seniordans kræver hverken forudsætninger eller partner. Blot, at du har godt humør og lyst til at bevæge sig til festlig musik. Seniordans er fornøjelig motion og hyggeligt samvær med andre danseglade seniorer.

I seniordans skifter man partner flere gange i løbet af dansen. Dansene er uden hop og hurtige drejninger. Vi tilbyder en uge på højskole med dans, sang, morgensamling, spændende foredrag og en udflugt i lokalområdet.

Seniordanseinstruktørerne Helle Milan Nielsen og Lisbeth Christiansen har stor erfaring i seniordans og et hjerte, der banker for den glæde, som seniordansen automatisk spreder. Download brochure.


edited.jpg

Qi Gong og vandring

uge 27
30. juni - 6. juli 2019
_____________
SOMMERKURSET ER AFHOLDT

Qi Gong er en del af sund levevis ifølge Traditionel Kinesisk Medicin. Qi Gong, kombineret med vandringer i den smukke lokale natur, giver dig en uge med ro, energi og glæde.

Vi beskæftiger os med kropsscanninger og afspænding og du bliver tilbudt øre-akupunktur (NADA). Mr. Hui Zhang er gæstelærer i Qi Dong.

Vi kombinerer på denne sommerudgave af Qi Gong indholdet med vandring. På vandreturene i vores smukke natur, på 4-10 km, møder du naturguide, Jytte Pårup, der med stort engagement og viden guider dig rundt i lokalområdet. Du vil opleve Vesterhavet ved Bovbjerg, Nissum Fjord og Klosterheden. Download brochure.


edited.jpg

Meditation og Qi Gong

uge 27
30. juni - 6. juli 2019
_____________
SOMMERKURSET ER AFHOLDT

Qi Gong er kort sagt “meditation i bevægelse” - og en del af sund levevis ifølge traditionel kinesisk medicin. En uge med meditation (om formiddagen) i teori og praksis med fokus på fordybelse, ro og glæde. Vi arbejder med meditation som værktøj i hverdagen og med medicinsk Qi Dong (De otte brokader) hver eftermiddag.

Vi beskæftiger os med kropsscanninger og afspænding (primært formiddage) og du bliver tilbudt øre-akupunktur (NADA).

Og så er nærværet og den menneskelige varme selvfølgelig en del af denne fantastiske oplevelse, der vil flytte dig som menneske. Mr. Hui Zhang er gæstelærer i Qi Dong. Download brochure.


_D4_4598.jpg

Motion skal der til

uge 28
7. juli - 13. juli 2019
_____________
SOMMERKURSET ER AFHOLDT

Vi afprøver forskellige motionsformer med henblik på, at du finder netop den form, som passer til dig og din hverdag. Du får pulsen op hver dag.

Vi spiser sundt og varieret hele ugen og taler generelt om sundhed, vægttab og livsstil, så du er klædt på til at fortsætte den sunde livsstil, når du kommer hjem.

Og så får du automatisk del i det sociale, nære og varme højskolesamvær hele ugen. Download brochure.


edited.jpg

Mindful vandring

uge 28
7. juli - 13. juli 2019
_____________
SOMMERKURSET ER AFHOLDT

Forkæl sind og sjæl med en mindfuld vandreuge. Her får du fokus på nuet gennem socialt nærvær og vandreture i noget af Danmarks for vildeste natur.

Michelin-kok, Jesper Krabbe har selv oplevet hvordan stress og bekymringer kan være ødelæggende for både krop og sind.

Mød ham, og oplev mindfull og bæredygtig madlavning suppleret med foredrag om stressdæmpende livsstil. Download brochure.


edited.jpg

Sund og glad

uge 29
14. juli - 20. juli 2019
_____________
SOMMERKURSET ER AFHOLDT

En uge med fokus på livsglæde og ny energi. Vi har det sjovt, griner sammen, hygger og udøver omsorg for hinanden.

Du vil blive udfordret på din kreativitet, din musikalitet og din fysik - og ikke mindst - dine evner i bålhytten. Der er aktiviteter og undervisning både dag og aften og onsdag er vi på en lærerig udflugt.

Der er rig mulighed for at etablere nye venskaber og vedligeholde de gamle fra tidligere ophold.

Velegnet for udviklingshæmmede. Download brochure.


Mad+3.jpg

natur og Gourmet

uge 30
21. juli - 27. juli 2019
_____________
SOMMERKURSET ER AFHOLDT

Oplev en uge med en af Danmarks dygtigste Michelin-kokke, Jesper Krabbe fra Henne Kirkeby Kro - kombineret med fantastiske natur- og madoplevelser i den vestjyske natur.

Vi besøger lokale fødevareproducenter og nyder højskolesamværet, mens vi sanker, og laver, mad i naturen.

Naturmennesket, Jens Hedevang guider os kvalificeret rundt i de mange unikke vestjyske landskaber. Download brochure.


_D4_4381.jpg

Stressfri livsstil

uge 30
21. juli - 27. juli 2019
_____________
SOMMERKURSET ER AFHOLDT

Stressramt? eller på vej dertil? Så kom og få viden og værktøjer, der kan mindske stressen i din hverdag.

Du får samtidig rum til refleksion over eget liv og livsstil - og i samvær med andre vil du på egen krop opleve, hvordan ro og hvile, motion og sund kost hurtigt gør sin positive virkning.

Gudums omgivende natur udgør ramme for en konstruktiv pause fra stress og jagende tanker. Download brochure.


Harmonika+3.jpg

Harmonikakursus

uge 31
28 juli - 4. august 2019
_____________
SOMMERKURSET ER AFHOLDT

Harmonikaen skaber fred og glæde og udgør typisk centrum for fællesskaber, hvor der danses, synges og grines.

Instrumentet aspirerer som få til hygge med lækker mad og drikke.

På harmonikakurset “Verdens Musik” kommer vi vidt omkring. Fokus vil være på samspil – kaldet Buskspil. Derudover vil der være workshops og flerstemmigt orkesterspil. Vi tager udgangspunkt i et traditionelt repertoire, men lærer også nyere sange.

Download brochure.


Buket%2Bforside.jpg

Blomsterbinding

uge 31
28 juli - 4. august 2019
_____________
SOMMERKURSET ER AFHOLDT

Giv dig selv et frirum og udfold din kreativitet med en uge i blomsternes og naturens tegn. Har du skaberglæden i dig, og har du lyst til at lege med farver, binde en buket til små penge, kan lide tanken om bæredygtighed, eller elsker du at fordybe dig i kreative opsætninger, så vil du helt sikkert finde dig godt til rette på vores kreative blomsterkursus. Vi samler materialer fra naturen med fokus på småt , hurtigt og alligevel kraftfuldt. Fra buketter, dekorationer, kranse i oasis og brug af grene og sten til bindeteknikker, farver og former. Download brochure.


edited.jpg

Anti-inflammatorisk Livsstil

uge 32
4. august - 10. august 2019
_____________
ALT OPTAGET

Et spændende sommerkursus der byder på virksomme anti-inflammatoriske highlights. Du præsenteres for nye vinkler og perspektiver med det formål at skabe nysgerrighed og sund forundring.

Undervisningen er sammensat med respekt for, at livsstil er personligt og at manualer og opskrifter derfor kun er inspiration.

Vores gæstelærer Karsten Munk fra “Karsten Munk Akademiet” vil undervise i begrebet anti-inflammatorisk livsstil ud fra et holistisk sundhedsperspektiv.

Kurset byder også på meditation, yoga, NADA, et besøg i wellness og traditionelt højskoleliv med sang og fællesskab. Download brochure.


_D4_3899.jpg

Sund Livsstilskursus

2 uger
4. august - 17. august 2019
_____________
ALT OPTAGET

Kurset er for dig med behov for at fordybe dig i en sundere livsstil. Indholdet ligger tæt op af skolens lange kurser, hvor vi har fokus på det gode og sunde liv.

Du vil få forskellige redskaber til at arbejde med din mentale og fysiske balance. Der vil være en blanding af teori og praksis vedrørende psykologi, ernæring, vægttab og motion.

Morgensamling, puls og styrketræning, blid motion, foredrag, sang og vandreture i den smukke natur giver dig ekstra energi og redskaber til at få balance i dit liv. Download brochure.


 
Forside uge 33.jpg

Håndtér stress og ubalancer

med akupunktur-filosofi og “de fem faser”

NU OGSÅ MED EN DAG MED QI GONG

uge 33

11. AUGUST - 17. august 2019

________________

DESVÆRRE AFLYST

Sommerkurset er for dig, der har lyst til at få indblik i vores kulturs udfordringer med stress og ubalance gennem stresstyper og De Fem Faser i Traditionel Kinesisk Medicin (TKM).

Du bliver ført gennem en holistisk forståelse af sundhedsbegrebet og opnår viden om forskellige typer af stress-reaktioner.

Derudover vil du lære at identificere egne handlemønstre og få redskaber til ”hjælp til selvhjælp”. Download brochure HER.


 
strandtilhypnoseterapi.jpg

SELV-HYPNOSE

HJÆLP TIL STRESS OG UBALANCE

bLIV INTRODUCERET TIL “7th path selv-hypnose”, Bryd med gamle uvaner OG SKAB INDRE FRED OG RO

eftermiddagE med henholdsvis YIN YOGA, FEM FASER YOGA + qi gong

UGE 33

11. AUGUST - 17. AUGUST 2019

______________

4.100 KR.

På dette sommerkursus lærer du at håndtere ubalance med Selvhypnose. Vores gæste-lærer og hypnoterapeut Martine Eskildsen vil blandt andet lærer dig “7th Path Selvhypnose”, som vil ”tømme” din rygsæk og afstresse hele dit system.

Undervisningen byder også på QI GONG, de fem stresstyper, NADA og Yin Yoga. Download brochure HER.


 
 
 
 
Sikke et sted, sikke en egn, sikke et personale med udstråling, faglighed varme og engagement. Sammenhæng fra rod til top.
— Ida B. Andersen